Tovtrækning for børn

tovtrækning for børn

Tovtrækning er en sjov aktivitet, der egner sig særdeles godt som underholdning til en børnefødselsdag.

I tidernes morgen var tovtrækning på et tidspunkt så populært, at det fra 1900-1920 gik hen og blev en olympisk sportsgren. Det blev dog kun til 20 år, da man ret hurtigt blev enige om, at det var lidt plat at kalde det for en sportsgren.

Hvad går tovtrækning ud på.

I tovtrækning skal man helst være 8 eller flere deltagere.

Alle deltagerne deles op i to hold med lige mange deltagere på hvert hold. Er man et ulige antal, kan man eventuelt sætte en ekstra deltager på det hold, hvor der er mindst store og stærke børn.

Hvert hold stiller sig på række overfor hinanden og holder et reb imellem sig. På midten af rebet skal der være en markering. Her kan du binde et bånd, en plastikpose eller andet fast.

På jorden imellem de to hold skal du også lave nogle markeringer. Du skal lave en markering, der viser hvor midten er og en markering på hver side af midten, der er 3-4 meter væk.

Den første markering er der, hvor man starter med midten af rebet. De sidste to markeringer er vinderlinjer.

De to hold skal nu forsøge at trække det andet hold forlæns, så tovets midtpunkt bliver trukket ud over deres holds vinderlinje.

Tips og tricks til tovtrækning.

Det er vigtigt at i bruger det rigtige reb til tovtrækning. Brug et kraftigt tov for at undgå forbrændinger i hænderne og for at undgå at det springer under aktiviteten. Du kan også vælge at give børnene handsker på for at være på den sikre side.

Et tov til tovtrækning skal helst være omkring 2 -3 cm tykt og lavet af sisal eller hamp.

Tov til tovtrækning

Køb reb til tovtrækning

Reklamelink

Gør tovtrækning sjovere.

Du kan gøre din tovtrækning konkurrence en tand sjovere ved at tilføje et lille twist.

Hvis det er sommer og høj sol, kan du bede dine deltagere om at tage badetøj på, og udskifte vinderlinjerne på begge hold med en børnepool.

Nu blev det lige pludselig meget sjovere at vinde og knap så sjovt at tabe. Taberholdet bliver nemlig trukket i poolen og bliver våde.

Tidligere artikelLav en sommerfuglehave
Næste artikelBattleship online