Lav hyggelige snebold lanterner

snebold lanterner

Vinteren er et af de bedste tidspunkter på året for børn, hvis de da er så heldige, at sneen daler ned. Børnene elsker snevejr, og det er slet ikke så svært at forstå hvorfor.

De kan lave snemænd, suse ned af kælkebakken, lave sneengle eller deltage i en kæmpe sneboldkamp. Og efter alle disse sjove vinteraktiviteter kan de komme hjem og få varmen ved at drikke et stor krus varm kakao sammen med resten af familien.

Men der findes en anden sjov vinteraktivitet, som mange børn sikkert aldrig har prøvet: Snebold lanterner.

Snebold lanterner er en flot hjemmelavet dekoration, der er enkel, smuk og overraskende sjov at lave, og hvor børnene kan være med fra start til slut.

I kan vælge at lave en enkelt snebold lanterne eller i kan lave mange. Har man f.eks en lang indkørsel op til huset, er det utroligt flot og hyggeligt med snebold lanterner, der lyser op med en meters afstand på hver side af indkørslen.

Sådan laver i selv lanterner af snebolde.

Den første ingrediens i skal bruge er sne. Den anden ingrediens i skal bruge er stearinlys, fyrfadslys eller LED lys på batteri.

Stearinlys er helt klart at foretrække, da de giver et mere hyggeligt lys, når flammen bevæger sig frem og tilbage inde i lanternen.

Start med at forme en masse snebolde. De bedste temperaturer for snebolde er omkring frysepunktet. Hvis vejret bliver for koldt, har sneen tendens til at blive meget pudderet og svær at forme.

Antallet af snebolde, I skal bruge, afhænger af antallet og størrelsen på jeres snelanterner. Jo mere tid i bruger på at lave jeres snebolde flotte og runde – jo pænere bliver jeres snebold lanterne.

I kan vælge at bygge jeres lanterne kegleformet, rund, firkantet eller som et rør. Det bestemmer i helt selv. Bruger i stearinlys, er det en god ide ikke at dække toppen af lanternen med en snebold, da varmen fra lyset vil få snebolden til at smelte og dryppe ned i lyset, hvis lanternen ikke bygges høj nok.

I guiden herunder har vi taget udgangspunkt i en kegleformet snebold lanterne, som vist på billedet øverst på denne side.

Hvordan laver man en snebold lanterne?

  • Begynd med at arrangere den nederste række af snebolde i en cirkel.
  • Derefter tilføjer du endnu et lag og stabler dem ovenpå som mursten.
  • Hver gang du laver et nyt lag, skal du bruge en snebold mindre. Sørg for at sneboldene i hvert lag bliver rykket en smule tættere midten.
  • Hvis du tilføjer færre snebolde hver gang, vil du skabe en kegleform og til sidst danne en top. Sørg for at hullet i toppen er stort nok til at du kan få en hånd ned og placere et stearinlys.
  • Når din snebold lanterne er færdig, placerer du et tændt stearinlys i midten.
Tidligere artikelErobre flaget sneboldkamp
Næste artikelHundenavne