Dette bør du overveje inden du køber fugl til dit barn

fugl

Fugle er et populært kæledyr til børn.

At anskaffe en fugl som kæledyr til børnene er blevet mere og mere populært de seneste år. Udover at give barnet en hyggelig daglig aktivitet, er en fugl også med til at opbygge en form for ansvarhedsfølelse.

I gamle dage var der ikke alverdens fugle at vælge imellem, når man skulle ud og finde et kæledyr med vinger. Det har ændret sig. Fugle kan efterhånden fås i alle mulige former, størrelser og farver.

Mange fugle har også smukke sangstemmer og underholder gerne med både pippen og sang. Men ligesom med ethvert andet kæledyr, følger der et enormt ansvar med, når man ønsker at være fugleejer – Og dette gælder både børn og forældre.

Herunder kan du læse om nogle af de ting du bør overveje, inden du køber en fugl til dit barn.

Forpligtelser over for fuglen.

Mange mennesker tror, at fugle ikke har brug for lige så meget opmærksomhed som hunde og katte. Her kan man godt tro om igen. Fugle kræver masser af engagement og tid.

Mange arter har en lang levetid. Dette betyder, at både dit barn og dig skal tilbyde fuglen kærlighed og opmærksomhed i mange år.

Her har du som forælder det største ansvar, da børn har det med at glemme fuglen, når den ikke længere er så spændende.

Vælg den rigtige fuglerace.

Der findes mange forskellige slags fugle, og alle racer har deres egne unikke træk og personligheder. Du bør derfor grundigt overveje, hvilken race der er den rigtige for jer.

Mindre fugle som en undulater er nemmere end en større fugle som en ara. Det er derfor vigtigt, at I undersøger de forskellige fuglearter nøje, inden I træffer en beslutning.

Det koster penge at eje en fugl.

Før I anskaffer Jer en fugl, bør du gøre op med dig selv om du overhovedet har råd. En fugl koster penge hver måned, og da dit barn sikkert ikke tjener penge, er det dig der står med regningen.

Har du plads i dit budget til mad, bur, legetøj, dyrlægeregninger og andet udstyr? At anskaffe sig en fugl, er ikke en engangsomkostning. Den koster penge måned efter måned.

Reklame

En fugl står tidligt op.

Hvis I ikke har et tæppe over buret om natten, håber vi, at I er A-mennesker. Så snart solen begynder at titte frem, skal I regne med at der kommer gang i fugleburet.

Selv med et tæppe over buret, kan I godt forvente at dagen starter for jeres fugl. Så snart den hører pippen og sang fra havens fugle udenfor, kommer der gang i fugleburet. Så er I ikke morgenmennesker, er en fugl måske ikke det bedste kæledyr at vælge.

Køb en god støvsuger.

Fugle sviner rigtig meget.

Stor fugle sviner selvfølgelig mest, men selv små fugle kan sprede mad og fjer i miles omkreds fra deres bur.

I bliver derfor nødt til at støvsuge dagligt for at holde trit med den konstante strøm af affald, der spredes omkring fuglens bur.

Skal dit barn stadig have en fugl?

Som du nok kan fornemme, så ligger det største ansvar hos dig som forælder. Og hvis du ikke er blevet skræmt af vores artikel, så synes vi helt sikkert, at du skal købe en fugl til dit barn. Samværet med fuglen opvejer til hver en tid de sure forpligtelser, der følger med.

Tidligere artikelReversi
Næste artikelSpil backgammon online