Balloner er som lykke

balloner er som lykke

Lykken er en ballon.

Er du lærer eller pædagog, har vi her en lille leg, til at lære børn om vigtigheden i at hjælpe hinanden og sammen finde lykken.
Det er vigtigt at vi tidligt lærer at, hvis vi løfter i flok står vi stærkere end, hvis vi gør alting alene. Det er en simpel leg der blot kræver en masse balloner og en tusch.

Hvis alle balloner har samme farve, forstærker du budskabet i legen.

Og nu til Legen.

Historien bag legen var at en lærer ville lære sine elever at det er bedre at hjælpe hinanden end kun at tænke på sig selv.
Han delte balloner ud til alle eleverne, bad dem puste en ballon op og skrive sit navn på den. Herefter smed de alle ballonerne op i luften og fik dem blandet, så ingen vidste, hvor deres ballon var.

De fik nu 5 minutter til at finde deres egen ballon. Eleverne løb febrilsk rundt for at finde deres ballon, men da tiden løb ud, havde ingen fundet den rigtige ballon.

Nu bad læreren dem om at samle den ballon op der lå tættest på dem, og give den til den kammerat, hvis navn stod på ballonen. På mindre end 2 minutter, havde alle børnene den rigtige ballon.

Læreren sagde nu: “Balloner er som lykke. Ingen vil finde den, hvis man kun tænker på sig selv. Hvis alle bekymrede sig om hinanden, ville vi finde vores lykke hurtigere”.’

Husk at vi alle er ens, og vi skal hjælpe hinanden.

Tidligere artikelLav selv falsk blod
Næste artikelPapirstrimmel blomster