Nedtælling til fødselsdag med balloner

nedtælling til fødselsdag

Alle børn elsker at holde fødselsdag, men ventetiden kan være lang når man endnu ikke har udviklet en fornemmelse for tid. Vi har derfor gjort det nemmere for børnene at tælle ned til deres fødselsdag, og har samtidigt gjort det til en lille kreativ aktivitet, de kan være en del af.

Næsten alle børn er ved at sprænge af spænding, når der fødselsdag begynder at nærme sig. De spørger konstant: “Hvor mange dage er der til min fødselsdag?” Selvfølgelig er de begejstrede. De har kage, gaver og fester at se frem til.

Det fik os til at tænke over tingene. Vi har før lavet en adventskalender til at tælle ned til jul, så hvorfor ikke også lave noget lignende, der tæller ned til fødselsdage. Det er jo lige så spændene for børnene.

Vi har derfor lavet en sjov fødselsdagsnedtælling til børn, der er lige til at printe ud, og hvor børnene selv kan deltage i at gøre den klar til at hænge op derhjemme.

Hvad går det ud på?

Vores nedtælling til fødselsdag består at to ting. Et papir med 20 tal og et papir med 20 balloner.

Når der er 20 dage tilbage til dit barns fødselsdag, kan han eller hun begynde at tælle ned. Dette gøres ved at klistre en ballon over et tal hver eneste dag. Den første dag klistres en ballon på tallet 20, den næste dag på 19 o.s.v.

Nu kan barnet altid holde øje med, hvor mange dage der er til sin fødselsdag.

Hvad skal du bruge?

  • En printer
  • En saks
  • En limstift
  • Tape eller “tyggegummi” til at hænge op på væggen. Du kan også hænge den op på køleskabet med magneter.

Print Nedtælling til fødselsdag med balloner her.

Herunder kan du hente/printe papiret med nedtælling og papiret med balloner. Vi anbefaler at du printer dem begge på fotopapir.

Nu er det dit barns tur til at klare resten.

Papiret med tal skal hænges op på væggen, og alle ballonerne skal klippes ud. I kan vælge at klippe alle balloner ud med det samme. – Så de er klar til brug. Du kan også vælge, at barnet skal klippe en enkelt ballon ud hver dag.

Tidligere artikelBankoplader
Næste artikelFodbold Hoveder