Lær din baby at tale

Mine første ord. Lær din baby at tale.

Det hele begynder med få ord.

Som forælder er det altid noget helt særligt at se sit barns første milepæle. Fra det første smil til den dejlige pludren af det, der minder om “mor” og “far” – hvert øjeblik er for evigt plantet i vores hukommelse, som var det igår.

Hvis du er forælder, så ved du også, hvor vigtigt det er at begynde at lære dem sprog tidligt. Det kan være svært at forestille sig, at dit lille barn er i stand til så meget, men forskning viser, at selv babyer på blot tre måneder allerede er begyndt at lære de grundlæggende elementer i sproget.

Dette kan du drage fordel af med de populære “Første ord bøger”, der er en blanding af billedbøger og pegebøger, og på denne måde både aktivere dit lille barn samtidigt med, at han eller hun så småt begynder at lære de første ord.

Ved hjælp af Mine Første Ord-babybøgerne kan du hjælpe dit barn med at udvikle sit sprog og blive mere selvsikker i sin læring.

Babybøger der motiver tale og motorik.

Mine Første Ord bøgerne, er specielt designet til din babys kognitive udvikling.

Hver bog indeholder smukke billeder og enkle ord, der introducerer almindelige genstande og hverdagsaktiviteter såsom “bold”, “spise” og “sove”. Nogle af bøgerne har også elementer som din baby kan føle på og udforske – f.eks. stof, flapper og andre sjove overraskelser.

De bedste bøger til babyer og småbørn.

At lære sit barn at tale kan være en spændende og givende oplevelse for jer begge. For at hjælpe jer i gang, har vi herunder samlet 12 af de bedste bøger, der er designet til at hjælpe med at sætte gang i barnets talekraft.

Fordelene ved babybøger.

At læse babybøger sammen med dit barn giver en lang række fordele. Det giver ikke kun mulighed for at knytte bånd med dit barn, men det giver også barnet mulighed for at begynde at udvikle sine sproglige færdigheder i en tidlig alder.

Forskning viser, at det at introducere babyer til ord i en tidlig alder er med til at styrke deres ordforråd, og tilskynder dem til at interagere mere selvsikkert med verdenen omkring dem.

Mine første ord bøgerne, hjælper også babyer med at blive mere fortrolige med former, genstande, farver, dyr og meget mere – alt imens de har det sjovt. Når de bliver lidt ældre, kan disse bøger inspirere til samtaler mellem forældre og børn om det, de ser i illustrationerne, eller om deres daglige oplevelser.

Hvornår kan man lære sin baby at tale?

Selv om det anbefales, at den “formelle” sprogundervisning ikke begynder før treårsalderen, er der flere ting, du kan gøre i forvejen for at lægge et fundament og hjælpe dit barn med at lære sproget hurtigere.

Med masser af tålmodighed og positiv energi kan du begynde at introducere korte sætninger til babyer omkring de 8 måneder. Før det bør du opmuntre med glade lyde og reagere på deres pludren.

Prøv at bruge enkle ord som “bold” eller “hund”, mens du peger på deres legetøj eller billeder i bøger, der er skræddersyet til spædbørn og småbørn.

Vigtigst af alt er det at sørge for at lytte opmærksomt, når dit barn begynder at pludre – det opmuntrer ikke kun samtalen, men giver også værdifuld indsigt i, hvilke ord og idéer dit barn allerede forstår. Alle disse teknikker vil hjælpe med at integrere sprogfærdigheder i dit barns udviklingsværktøjskasse og forberede det på formelle talelektioner senere hen.

Når dit barn begynder at sige sine første ord, skal du fortsætte med at bygge på dem ved at stille spørgsmål og give svar, når det er muligt. Med tilstrækkelig eksponering vil dit barn snart begynde at udvikle sit helt eget sprog.

Tidligere artikelYoyo tricks – Lær fede yo yo tricks.
Næste artikelFem små aber