Sorteper

Sorteper kortspil

Sorteper er et fantastisk og hyggeligt kortspil, som de fleste af os kender, fra da vi var børn. Det er let at lære, så selv de yngre børn kan være med.

Sorteper er et kortspil, som nærmest alle er vokset op med, så der er en vis nostalgi i at lære sine børn spillet, og tænke at de måske en dag vil sidde og lære deres børn, hvordan man spiller sorteper. Der findes nemlig ikke noget bedre end at tænke tilbage, og huske de gode stunder man selv havde som barn med spillet.

Sorteper er et sjovt og nemt spil, og børnene vil være underholdt i timevis, men pas på, for med lidt træning kan det være de en dag bliver bedre end dig.

Spilleregler til Sorteper

Sorteper kan spilles med et helt almindeligt sæt spillekort. I skal minimum være 2 spillere, men man kan sagtens være flere.

Spar knægt er Sorteper i spillet og formålet med spillet er at undgå, at sidde med dette kort til sidst i spillet.

  1. Start med at fjerne klør knægt fra spillet.
  2. Bland kortene omhyggeligt og del dem ud, et ad gangen, til alle deltagere. (Det betyder ingenting, hvis der er en spiller der får flere kort end andre).
  3. Sortér kortene på hånden i par. F.eks. to 10’ere, to konger osv.
  4. Læg alle kort i har på hånden, der danner par, ned på bordet.
  5. Spilleren til venstre for kortgiveren, starter spillet med at trække et kort, fra spilleren til venstre for sig. Hvis dette kort danner par med et kort, han eller hun har på hånden i forvejen, må man lægge dem ned på bordet. Hvis det ikke danner par eller personen trækker Sorteper, beholder man kortene på hånden.
  6. Nu er det næste spillers tur. (Personen der lige er blevet trukket et kort fra)
  7. Denne skal nu trække et kort fra spilleren til venstre for sig, og på samme måde lægge kort ned på bordet, hvis de danner par.
  8. Sådan fortsætter spillet, indtil der er en spiller der sidder tilbage med Sorteper. Denne spiller har tabt spillet.
Tidligere artikelKortspillet Krig
Næste artikelDen rolige køretur