Denne side kan indeholde affiliate links. Køber du noget via disse links, kan vi være heldige at tjene til en kop kaffe.(Uden ekstra udgift for dig)

Fastelavnsboller med marcipan, flødeskum og nødder.

0
opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller og fastelavn går hånd i hånd. Det er bare ikke en rigtig fastelavn, hvis der ikke bliver serveret nogle lækre fastelavnsboller med fyld.

Herunder finder du en lækker opskrift på fastelavnsboller, hvor børnene både kan være med til at bage og til at spise dem bagefter.

I kan gøre bollerne endnu mere lækre ved at eksperimentere med forskellige slags smage til flødeskummet, tilføje syltetøj eller lade børnene dekorere bollerne med glasur, glimmer og andet.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med marcipan


  • Tid totalt: 2 timer
  • Antal: 10 1x

Beskrivelse

Opskrift på lækre fastelavnsboller som børnene vil elske.


Ingredienser

Portioner

25 g gær

dl mælk

75 g smør (smeltet)

75 g sukker

1 tsk stødt kardemomme

¼ tsk fint salt

425 g hvedemel

1 æg

100 g rå ren marcipan (groft revet)

75 g hele mandler (usmuttede)

4 dl piskefløde

4 spsk flormelis

1 stang vanilje ( korn )


Vejledning

Rør smuldret gær ud i lidt lunken mælk.

Tilsæt resten af mælken, smør, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet.

Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 min.

Tril dejen til en pølse og del den i 10 stykker.

Tril stykkerne til runde fine boller og sæt dem med 2-3 cm’s afstand på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve til ca. 1 time.

Pensl bollerne med pisket æg.

Bag dem i ca. 10 min. i en 225 grader varm ovn. Lad bollerne blive gyldne.

Lad dem derefter køle af på en bagerist.

Når bollerne er afkølet, skæres et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.

Fordel marcipan og grofthakkede mandler i bunden af bollerne. ( Her kan i evt. også tilføje syltetøj, kagecreme eller andet lækkert)

Pisk fløde og vaniljekorn til en skum og smag til med flormelis.

Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernespids og tryk en krans ud på hver bolle. Man kan også lægge flødeskummet på med en ske, hvis man ikke har en sprøjtepose.

Læg låget tilbage på hver bolle og drys flormelis hen over bollerne med en si. ( Her kan i evt. dekorere med glasur og andet kagepynt.)

  • Forberedelse: 90
  • Tilberedning: 30
  • Kategori: Fastelavn
  • Metode: Bagning
  • Oprindelse: Sverige

Søgeord: fastelavn, Fastelavnsboller, opskrift på fastelavnsboller

Tidligere artikelFold en fisk i papir
Næste artikelKat til fastelavnstønden
0 0 stemmer
Hvor mange stjerner fortjener denne aktivitet?
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer