Griseboller

0
griseboller

Det er sjovt at lave brød, og det er endnu sjovere hvis børnene deltager.

Hvis dine børn synes det er kedeligt at bage almindelige boller, så prøv at lave disse sjove boller, der ligner små grise. De bliver garanteret et sikkert hit og er næsten for søde til at spise.

Du kan vælge at lave dem i en størrelse som almindelige boller, men du kan også lave dem større og bruge dem som burgerboller.

Put eventuelt en cocktailpøse og lidt kethcup i hver gris for at gøre dem ekstra lækker.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
griseboller

Griseboller


  • Tid totalt: 1 time 50 minutter
  • Antal: 20 1x

Beskrivelse

Søde boller der ligner grise.


Ingredienser

Portioner
  • 700 g Mel
  • 2 stk æg
  • 40 g Sukker
  • 2 dl Mælk
  • 0.5 dl Madolie
  • 350 g Lunken vand
  • 40 g Gær
  • 2 tsk salt
  • 70 g smør eller margarine
  • 40 stk sorte frø til øjne
  • 20 stk tandstikker i træ

Vejledning

  1. Rør gæren ud i vandet og rør derefter det ene æg i skålen.
  2. Bland mel, sukker olie, mælk og salt i skålen
  3. Bland smør i skålen ( den skal være flydende og kold)
  4. Ælt nu dejen godt igennem i ca 8-10 minutter.
  5. Dæk dejen til og lad den hæve i 30 minutter.
  6. Tag dejen ud af skålen og ælt den godt .
  7. Skær nu dejen ud i passende bolle størrelser og form dem runde.
  8. Sæt bollerne på en bageplade, men gem en eller to kugler til at lave ansigt på grisene.
  9. Stil bagepladen til hævning i 30 minutter
  10. Rul nu en masse små kugler ud af dejen du gemte.
  11. Sæt de små kugler dej på bollen og lav ører og næse på grisene ved at forme dem med dine fingre.
  12. Knæk nogle tandstikker og stik i næsen på grisen for at lave næsebor. De skal blive siddende under bagningen.
  13. Pisk det andet æg og pensel dine boller med det. Tryk straks efter de sorte frø ned i dejen for at lave øjne på grisen
  14. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20-25 minutter. Bollerne er færdige når de er gyldne på overfladen.
  15. Tag de færdigbagte boller ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
  • Forberedelse: 30
  • Tilberedning: 80
  • Kategori: Bagning

Søgeord: Boller, grise, bagning,

Tidligere artikelDen som flaskehalsen peger på
Næste artikelBro bro brille
0 0 stemmer
Hvor mange stjerner fortjener denne aktivitet?
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer