Rabarbergrød

0
rarbarbergrød

Sommer er lig med sol, masser af varme og selvfølgelig også rabarbergrød.

Hjemmelavet rabarbergrød er en lækker sommerdessert som børnene ikke kun vil elske spise, men som de også vil elske at deltage i tilberedningen af.

Børnene kan være med hele vejen. Både når der skal trækkes rabarber i haven, når grøden skal laves og derefter spises.

Grøden kan tilberedes i forvejen og skal helst serveres iskold. Den kan også fryses ned og dermed give glæde og en smag af sommer hele året rundt.

Køb rabarber eller pluk dem i haven.

Når foråret ankommer, plejer de første rabarber at dukke op på hylderne i supermarkederne. Det er en lidt dyrere løsning at købe sine rarbarber, men kan være nødvendigt, hvis man ikke har plads i sin egen have til rabarberplanter.

Hvis man er så heldig at have plads i haven, kan de høstes fra sidst i marts og frem til august. Dog er forårets første stilke de lækreste. Når vi nærmer os Sankthans, bliver stilkene grovere og smagen en smule anderledes.

Når du høster rabarber, kaldes det at trække rabarber. Når man trækker rabarber, er det vigtigt ikke at trække hjerteskuddet med. Det undgår man ved et trække en stilk ad gangen.

Det er vigtigt at du kun trækker et lille antal stilke på hver plante. Eller kan planten ikke samle energi til at lave nye skud.

Oxalsyre i rabarbergrød.

Rabarber indeholder oxalsyre, der er skadeligt i større mængder. Det er oxalsyren, der føles som en tør fornemmelse på tungen efter man har spist rabarbergrød. Bladene indeholder meget oxalsyre, så dem må I aldrig spise.

Spiser I kun rabarber en gang imellem, er denne syre ikke noget problem.

Non-oxalsyre kan bruges til at neutralisere syren. Du kan også slå to fluer med et smæk, ved at udskifte kartoffelmelet i vores opskrift med Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød. Det er nemlig tilsat non-oxal.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rarbarbergrød

Rabarbergrød


  • Tid totalt: 45 minutter
  • Antal: 4 personer 1x

Beskrivelse

En lækker dessert der smager af forår og sommer.


Ingredienser

Portioner

300 gram sukker.

800 gram rabarber.

5 dl vand.

1.5 spsk kartoffelmel. 

4 tsk vaniljesukker ( eller en hel vaniljestang )


Vejledning

Start med at vaske jeres rabarber grundigt under koldt vand.

Skær rabarberne i skiver på cirka en halv til en centimeters tykkelse og put dem i en gryde.

Skær rabarber til rabarbergrød

Hæld vand, sukker og vanilje i gryden. Rør det derefter godt sammen.

hjemmelavet rabarbergrød

Lad det koge op og lad derefter rabarbergrøden simre under låg i cirka 20 minutter. Her må der gerne røres rundt en gang imellem.

Lav selv rabarbergrød

Når grøden har simret i 20 minutter, er det tid tid at smage til. Skal grøden være mere sød, er det nu at I skal tilføje mere sukker.

Det er også nu, at I skal beslutte om I vil si jeres rabarbergrød. Nogle mennesker kan lide en grød med fyld, og andre kan lide den mere geleagtigt.

Når I har taget denne beslutning, er det tid til at jævne grøden.

Lav en jævning med kartoffelmel og lidt koldt vand. 

Tilsæt jævningen til den varme grød i en tynd stråle under omrøring. Pas på med at jævne grøden alt for meget. Den bliver mere tyk, når den køler af.

Det er også vigtigt ikke at bringe grøden i kog igen efter at jævningen er tilsat, da kartoffelmel ikke kan tåle at blive kogt op.

Nu er Jeres rabarbergrød færdig. Hæld den i en skål og strø ca 50 gram sukker ud over grøden, så undgår du nemlig skind.

Sæt den derefter til afkøling i køleskabet i mindst 4 timer.

Server grøden med mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum.

  • Forberedelse: 20
  • Tilberedning: 25
  • Kategori: Grød
  • Metode: Kogning
  • Oprindelse: Dansk

Søgeord: rabarbergrød, hjemmelavet rabarbergrød,

Tidligere artikelHvad betyder de lyde min kanin siger?
Næste artikelTommelfinger, Tommelfinger, hvor er du?
0 0 stemmer
Hvor mange stjerner fortjener denne aktivitet?
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer