
Når december og julen nærmer sig, begynder de lækre havregrynskugler så småt at dukke op i de danske hjem, og børnene elsker dem
Havregrynskugler har i mange år været en fast del af årets julebagning i både Danmark og Sverige og der findes efterhånden mange forskellige versioner, hvor nogle ingredienser er byttet ud med andre.
De klassiske havregrynskugler bliver rullet i kokos, men de kan også rulles i hakkede eller ristede nødder, kakaopulver, lakridspulver eller andet.
Der kan også tilføjes et par dråber mandelessens eller romessens til dejen, men dette bryder de fleste børn sig ikke om.
De er super nemme at lave, og selv de mindre børn kan være med til at lave denne skønne julekonfekt.
Her får du en nem og lækker opskrift på traditionelle havregrynskugler, der ikke kræver ikke mange ingredienser.
Print
Havregrynskugler med kokos
- Tid totalt: 2 timer 20 minutter
- Antal: Ca 25 stk 1x
Beskrivelse
Havregrynskugler er en lækker snack som børnene elsker.
Ingredienser
- 150 g Flormelis
- 250 g Finvalsede havregryn
- 150 g Smør
- 40 g Kakao
- 100 g Kokosmel
- 5 dl Vand eller mælk
Vejledning
- Rør alle ingredienser godt sammen i en skål.
- Rul massen til en eller flere pølser i passende størrelse. Ca 2 cm i diameter kan anbefales.
- Skær havregrynspølserne i ca 2 cm størrelse.
- Rul dine afskårne stykker til kugler.
- Tril havregrynskuglerne i kokosmel og sæt på køl i ca 2 timer.
- Når havregrynskuglerne er kølet ned, er de klar til at blive spist.
- Forberedelse: 20
- Tilberedning: 120
- Kategori: Snack
- Oprindelse: Dansk
Søgeord: Havregryn,Kakao