Byg et fuglehus

byg selv fuglehus

At bygge et eller flere fuglehuse er et hyggeligt weekendprojekt og en aktivitet, hvor hele familien kan være med.

Det hjemmelavede fuglehus er en klassiker, når børnene skal introduceres i at arbejde med værktøj for første gang . Fuglehuset er et hurtigt og simpelt projekt, der er let og billigt at bygge, og så har det den givende fordel at give et hjem til dine søde bevingede venner, der hænger ud i din baghave.

Fra daggry til skumring viser de ubegrænset energi, når der skal gøres kur til det modsatte køn, deres reder skal bygges, foder skal fanges og deres unger skal gøres klar til deres første flyvetur.

Men i nutidens byer og forstæder er mange af de store gamle træer, der giver hulrum til redebygning desværre blevet fældet. Heldigvis er det både let og sjovt at genskabe disse naturlige redepladser med fuglehuse og samtidig have en hyggelig og kreativ weekend med familien.

Nedenfor finder du en tegning på et simpelt fuglehus, der kan bruges til at tiltrække et bredt udvalg af små sangfugle til din have, og det kræver kun få stykker værktøj at lave.

Hele fuglehuset kan bygges med et enkelt bræt på 150 cm. Her kan du vælge at købe nyt eller finde noget gammelt træ i rodestakken bagerst i haven – Det har også sin helt egen charme.

Dette skal du bruge til at bygge et fuglehus.

  • 1. stykke træ på 2 cm x 15 cm x 150 cm
  • Skruer: Cirka 4 cm lange
  • 1. Skruemaskine
  • 1. Håndsav
  • 1. Hulbor 2,8 cm – 4 cm
  • Sandpapir
  • Lim
  • Bor til at forbore for skruer
  • Maling eller træbeskyttelse.

Sådan gør du.

Start med måle alle stykkerne op. Du kan bruge de mål, som er vist på tegningen herunder, eller du kan tilpasse målene, hvis du ønsker et større fuglehus.

skabelon til fuglehus

Skær alle stykkerne ud, og slib kanterne med sandpapir, så de bliver en smule runde og rare at røre ved.

Skær taget i 80 grader som vist på tegningen herunder.

byg et fuglehus

Find forsiden frem og bor et hul med hulboret som vist på tegningen herunder. Størrelsen på hullet er med til at bestemme, hvilke slags fugle der kan bruge din redekasse. Hvis du vælger en størrelse imellem 2,8-4 cm, er du rimeligt godt dækket ind. Er du kun interesseret i de små fugle som blåmejser, anbefaler vi et hul på 2,8 cm

skabelon til fuglehus

Saml siderne, gulvet og bagsiden af fuglehuset med lim og skruer. Husk at forbore huller til skruerne, så træet ikke flækker, når du skruer skruerne i.

Fastgør taget til fuglehuset med skruer.

Bagerst i fuglehuset borer du nu 5 stk 6mm huller i bunden. De sørger for dræning, hvis der skulle komme vand ind på et tidspunkt.

Mal eller træbeskyt nu fuglehuset.

Når fuglehuset er tørt er det klar til at blive hængt op.

Vis os dit fuglehus.

Har du prøvet at bygge dette fuglehus, må du meget gerne tilføje et billede som kommentar herunder. Vi elsker at se, når vores læsere bruger vores ideer, og samtidigt er du med til at inspirere andre læsere.

Tidligere artikelTænk på et tal
Næste artikelSlå katten af vandballonen.