Dåseskjul

Dåseskjul

Dåseskjul er en sjov og gammel udendørs aktivitet, der både er en gemmeleg og en fangeleg. I løbet af de sidste mange år er der opstået flere forskellige variationer af dåskeskjul. Nogen kalder også legen for Spark til dåse eller Spark til bøtten.

Sådan leger i Dåseskjul.

For at lege dåseskjul skal i mindst være 4 personer.

Først skal i finde et godt sted at lege dåseskjul. Find et område med mange muligheder for at gemme sig. Find også en dåse, en spand eller andet, der kan bruges til at sparke til, uden i forstuver eller brækker jeres tæer og fødder.

Derefter skal i finde en Fanger. Fangeren er ham eller hende, der skal finde alle de andre og “putte dem i dåsen”. Træk lod om, hvem der skal være fanger første gang.

Fangeren lukker nu øjnene og tæller til 100, imens alle de andre gemmer sig.

Fangeren skal nu rundt og lede efter de andre. Finder han en person så gælder det om at løbe hurtigt tilbage til dåsen, sætte foden på den og råbe “Søren” i dåsen, hvis personens navn er Søren. Søren skal nu vente ved siden af dåsen imens, at fangeren tager på jagt efter flere personer.

Hvis Søren kommer først hen til dåsen, skal han sparke til dåsen og råbe alle ud af dåsen. Søren må nu gemme sig igen, mens fangeren tæller med lukkede øjne.

Hvis der allerede er andre fangede personer i dåsen, når Søren sparker, til den slippes disse personer også fri, og må gemme sig igen.

Hver gang, der bliver sparket til dåsen, skal fangeren tælle igen. Første gang tæller fangeren igen til 100, anden gang til 75, tredje gang til 50, fjerde gang til 25.

Legen er slut, når alle er fundet, eller når fangeren har fanget den samme person tre gange.

Den første person der bliver fanget, skal være fanger i næste spil.

Tidligere artikelSjove regnestykker
Næste artikelGæt husnummer og alder