Yoyo tricks – Lær fede yo yo tricks.

yoyo tricks

Yoyotricks – som dengang du var barn

Kan du huske; Jorden rundt, Gå tur med hunden og Eiffeltårnet? Alt sammen var ingredienserne til uendelig leg og dyst i, hvem der kunne mest med en yoyo. Og yoyoen lever stadig.

Oprindeligt anses yoyoen som værende et af de ældste typer legetøj, vi kender til – kun overgået af dukken.

I det gamle Grækenland blev yoyoen lavet af træ og dekoreret på begge sider med billeder af guderne. Når børnene blev for store til at lege med yoyoen, blev den givet til guderne og placeret på familiens husalter.

Først i 1800-tallet indtog yoyoen Europa. I England gik den under navne som ”the bandalore” eller ”the Prince of Wales toy”, mens den i Frankrig gik under navnet ”l’emigrette”, der betyder utrolig, navnet har rod i det filippinske, hvor det betyder ”at komme tilbage”. Dette med rod i at man i over 400 år anvendte yoyoen som et vågen. Denne udgave var større og havde skarpe kanter og sad for enden af tykke reb.

Yoyoen kom til Amerika i 1860’erne, men blev først kendt under navnet ”yoyo” omkring 1920, da den filippinske immigrant Pedro Flores begyndte at sælge legetøjet under det velkendte navn.

Han blev samtidig den første, der i sin lille legetøjsfabrik i Californien begyndte at masseproducere yoyoen som legetøj. I 1929 købte Donald Duncan rettighederne til både yoyoen såvel som navnet.

Han forbedrede samtidig yoyoen ved at ændre knuden omkring aksen til et fjedrende materiale, der gjorde det nemmere at få yoyoen til at returnere op af snoren. Generelt fortsatte Duncan med at videreudvikle yoyoen og udviklede blandt andet modellen ”butterfly”, der gjorde helt nye tricks muligt, samtidig optimerede han produktion i så høj grad, at der blev produceret 3600 yoyoer hver time, hvilket gjorde byen Luck i Wisconsin til yoyoens hjemby.

Duncan gjorde også meget ud af at eksponere yoyoen via forskellige medier, hvilket medførte, at en månedlang kampagne i 1931 sikrede et salg på tremillioner yoyoer alene på en måned. Salget toppede i 1962 med 45 millioner solgte enheder, men herfra gik det ned af bakke for Duncans yoyo-eventyr, der solgte brandet videre til The Flambeau Plastic Company, der begyndte at producere yoyoerne i plastik, sådan som vi kender de fleste yoyoer i dag.

Yoyoen er en af de diller, der bliver ved at dukke op engang imellem, dermed afholdes der stadig verdensmesterskaber i yoyotricks, og den er derudover det første stykke legetøj i rummet.

Mulighederne for tricks med yoyoen er nærmest uendelige og har udviklet sig kontinuerligt siden yoyoen første gang optrådte som legetøj.

De mange forskellige udgaver af den samt materialevalget, gør det muligt at lave forskellige tricks alt afhængig af, hvilken type du har.

Yoyo med lys.

Super smart yoyo med indbygget lys.

10 seje yoyo tricks.

Herunder kan du lære 10 smarte yoyo tricks.

Spinner

Gå tur med hunden.

Vuggen.

Rundt om hjørnet.

Jorden rundt.

Elevatoren.

Vandfald.

Ufo.

Bikini.

Trapez.

Dette var et lille udpluk at tricks du kan lave med en yoyo. Der findes mange mange flere.

Mulighederne er mange, det er bare om at kaste sig ud i det og komme i gang – måske bliver du den nye verdensmester inden for yoyo tricks

Ejer du ikke en yoyo endnu, så kan du finde din nye smarte yoyo herunder , og komme i gang med træningen med det samme.

Yoyo med lys.

Super smart yoyo med indbygget lys.

Tidligere artikelTegn et hjem.
Næste artikelLær din baby at tale