Snebowling for børn

Snebowling

Den ultimative vinteraktivitet for børn.

Når vinteren melder sin ankomst og verden udenfor forvandles til et glitrende vinterlandskab, er det som bekendt tid til at finde vintervanterne frem, pakke de små poder ind i halstørklæder, der er store nok til at dække en hel elefant, og begive sig ud i sneen. Men lad os være ærlige – der findes kun så mange gange, man kan bygge en snemand, før gulerødderne begynder at løbe ud af næsen på ham af ren og skær kedsomhed. Så hvad gør den moderne, eventyrlystne familie, når sneboldkampe og kælkebakker begynder at miste sin børneappel? De spiller selvfølgelig snebowling.

Snebowling er en en svimlende opdatering af den gamle indendørs standard bowlingaktivitet. I stedet for kedelige gamle kegler bruger vi sne og tomme plastikflasker.

Dit barns opgave? At rulle gigantiske snebolde ned ad en lille bakke for at ramme velplacerede plastikflasker. Tænk almindelig bowling, men med mere fnisen og frisk luft.

Har man god tid til forberedelse, kan man fylde flaskerne op med sne eller vand dagen før, og lave nogle flotte frosne snekegler. ( Når vandet i flaskerne er frosne, så skæres de frosne kegler fri.)

Sådan kommer du i gang med snebowling.

Først og fremmest skal du have en bakke. Nej, ikke den slags, man bager småkager på, men en god, solid glidevenlig skråning. Dernæst er det tid til at forme nogle snebolde.

Ja, det kræver lige en smule mere fingertække end at tjekke vejrudsigten på din smartphone, men se det som en god måde at teste børnenes snemands-bygning skills på en let konkurrencepræget måde.

Når keglerne er stillet op i en klassisk trekantet formation, går vi over til det sjove – sneboldkuglerne. De skal være store og solide, men husk, at de skal kunne rulles af en ivrig fem-årig uden at forårsage en spontan bowling nedsmeltning, som når ungerne smider sig på gulvet i Bilka.

Når alt er sat op, og pegefingrene er blevet brugt til at klargøringspege den helt rette skydevinkel et passende antal gange, er det tid til det helt store øjeblik. Slip børnene løs.

De skal skiftevis tage anløb og sende deres sneboldkugle ned af bakken, mens de udstøder kampråb, der vil få ethvert snefnug til at skælve. Men husk på, dette er ikke din bedstefars bowlinghal. Der er ingen sko, der skal byttes, ingen skærme til at indtaste underlige kælenavne på, og absolut ingen sikkerhedsskilte. Dette er den vilde vinter verden.

Husk at der skal findes en vinder.

Glem ikke at inkludere et pointsystem – lavet af mindre snebolde eller istapper, hvis du føler dig ekstra kreativ.

Hver gang en “kegle” vælter, høres jubelskrig, og et opdateret scorekort vises stolt frem, så alle børnene kan se, hvem der fører i denne kolde og skøre vinterleg. Her er kan i køre med det samme pointsystem som i almindelig bowling eller vælge, at hver væltet kegle giver et point.

Afslutningsvis er snebowling ikke bare en fornøjelig aktivitet – det er en livsstil. En der lærer børnene om kammeratskab, den satiriske værdi af at se en snebold eksplodere mod en masse kegler af sne, og vigtigheden af varm kakao efter en hård dags leg.

Så næste gang du kigger ud ad dit vindue og ser en perfekt, ubrugt snedrive, så spørg dig selv, “Er det ikke på tide, vi tog bowlingen udenfor?” Pak børnene ind, slå hjernen fra og tag bowlinghatten på, og gør vinteren til en kæmpe skæg leg og snebowlingfest.

Tidligere artikelFastelavnstønder til børn
Næste artikelVinterbagning med børnene.