Hvilken sti vælger du?

Hvilken sti vælger du

Kan du løse gåden: Hvilken sti vælger du?

Du har været på skovtur med din familie, og I er pludselig blevet væk fra hinanden. Efter mange timers søgen går det op for dig, at du er faret vild.

Solen er gået ned, og skoven er pludselig blevet meget mørk og uhyggelig. Du råber fortvivlet på hjælp, men der intet svar. Det eneste du hører er uhyggelige lyde fra naturen, og du er nu meget bange.

Temperaturen nærmer sig de minus 10 og du ved, at hvis du ikke snart slipper ud af skoven, har du ingen chance for at overleve.

Du beslutter dig for at blive ved med at gå, og bruger dine arme til at føle dig frem i mørket.

Pludselig ser du lidt lys i det fjerne. Du kæmper dig igennem buske og træer i forsøg på at komme hen mod lyset.

Da du nærmer dig lyset, kan du se en sti. Du beslutter dig for at følge stien, som til alt held fører hen imod det svage lys.

Da du kommer frem til lyset, deler stien sig i to og der står to uhyggelige personer med en lampe på hver deres sti.

Du spørger meget skræmt, hvem de er og om de kan hjælpe dig med at finde ud af skoven.

De fortæller dig, at de er brødre og er skovens vogtere.

Den ene vogter fortæller dig at, hvis du følger den ene sti slipper du ud af skoven og, hvis du følger du den anden sti, kommer du dybere ind i skoven og vil forsvinde for altid.

Han fortæller dig også, at du må stille et spørgsmål til dem hver, men at den ene vogter altid lyver og, at den anden vogter altid taler sandt. Men de vil ikke fortælle dig, hvem af dem der gør hvad.

Hvilket spørgsmål stiller du vogter 1?

Hvilket spørgsmål stiller du vogter 2?

Du stiller begge vogtere samme spørgsmål: Hvad ville din bror sige?

Dette fungerer, fordi….
Lad os sige, at stien der får dig ud af skoven er den til venstre. Hvis du spørger vogteren der lyver, vil han vide, at hans bror altid taler sandt og han vil sige venstre sti, men da løgneren lyver, vil han sige højre.

Hvis du spørger vogteren der altid taler sandt det samme spørgsmål, ville han sige højre, fordi han ved, at hans bror vil lyve. Derfor ville du vide, at den rigtige sti var venstre!

Tidligere artikelKortspillet 50
Næste artikelZumba Mania