Lav selv magnet julekalender

magnet julekalender

De fleste går i gang med at tænke på julekalender i starten af november, og vi har selvfølgelig et bud på, hvordan din julekalender eller pakkekalender til børn skal se ud i år. Vi har derfor i samarbejde med Magnetz.dk lavet en guide til den fineste DIY julekalender, som ikke ligner alle de andre.

Den kan laves sammen med børnene, hvis de får hjælp til at klippe eller skære magnetarkene. Herefter kan de kan sagtens være med til at pynte lågerne og resten af julekalenderen.

Hvorfor skal man lave sin egen julekalender til børn?

Som du ved, elsker vi at inspirere dig til at lave kreative ting med børn. Og hvorfor ikke også lave noget til jul? Du behøver jo ikke afsløre, hvad der lægges i af små kalendergaver til sidst. Og dit barn vil føle en stolthed over at have været med til at lave sin egen pakkekalender, der kan hænge og pynte hele december måned.

Og hvis I tager den frem igen de næste mange år, vil der være noget sjovt i at se sine ”tegninger” fra man var mindre. Lidt som når man gemmer ting til at vise sit barn, når det bliver ældre.

magnet pakkekalender

Dette skal i bruge til jeres magnet julekalender:

2 stål muffinsforme – vi har brugt dem fra Wilton.


Kraftig magnetfolie i en eller flere farver.


Sprittuscher til at dekorere lågerne med.


Sprittuscher og magnetfolie kan du lige nu købe i en samlepakke med 15% rabat hos Magnetz til 140 kr.


Dette skal du selv sørge for:

  • God køkkensaks el. hobbykniv.
  • Lidt julepynt.
  • Gaver til din pakkekalender.
  • Snor eller reb til at hænge julekalender op.

Sådan laver du din magnet julekalender.

Klip passende cirkler, firkanter eller lignende ud af magnetfolien, som kan dække for hullerne i formene. Folien kan godt være lidt svær at klippe i for mindre børn, så her skal der måske lidt voksenhjælp til.

Brug en permanent marker til at skrive tal og dekorere på magnetfolie-lågerne.

Når I er færdige med at klippe og dekorere jeres magnetiske låger, skal de bare sættes ovenpå formen, så de dækker for hullerne.

Pynt nu julekalender med gran og andet julepynt.

Pakkekalenderen er nu færdig og klar til at blive hængt op.

En magnetisk julekalender er miljørigtig

Vidste du, at gode magneter holder magnetismen i mere end 80 år, hvis man passer godt på dem? Det betyder, at denne magnetkalender kan gå i arv i generationer.

Men selv hvis du ikke er typen, som genbruger ting fra år til år, så kan du tage de udklippede magneter og bruge som køleskabsmagneter bagefter. De kan nemlig sidde fast på både køleskabet og alle metalflader (dog ikke glastavler).

Og det kan jo være, at du allerede har stål-muffinsforme i skabet, eller du kender en ven eller et familiemedlem, som er vild med at bage, og som kan låne dig sin bageform i december.

Men hvis ikke du allerede har stålformene, så husk at de er geniale resten af året til at bage muffins og små madpakkebrød eller kanelsnegle i. Og netop derfor er både fornuftigt og miljørigtigt at lave en magnetkalender.

Tidligere artikelJulemand puslespil
Næste artikelIdeer til drillenissen