Rabarbergrød

rarbarbergrød

Sommer er lig med sol, masser af varme og selvfølgelig også rabarbergrød.

Hjemmelavet rabarbergrød er en lækker sommerdessert som børnene ikke kun vil elske spise, men som de også vil elske at deltage i tilberedningen af.

Børnene kan være med hele vejen. Både når der skal trækkes rabarber i haven, når grøden skal laves og derefter spises.

Grøden kan tilberedes i forvejen og skal helst serveres iskold. Den kan også fryses ned og dermed give glæde og en smag af sommer hele året rundt.

Køb rabarber eller pluk dem i haven.

Når foråret ankommer, plejer de første rabarber at dukke op på hylderne i supermarkederne. Det er en lidt dyrere løsning at købe sine rarbarber, men kan være nødvendigt, hvis man ikke har plads i sin egen have til rabarberplanter.

Hvis man er så heldig at have plads i haven, kan de høstes fra sidst i marts og frem til august. Dog er forårets første stilke de lækreste. Når vi nærmer os Sankthans, bliver stilkene grovere og smagen en smule anderledes.

Når du høster rabarber, kaldes det at trække rabarber. Når man trækker rabarber, er det vigtigt ikke at trække hjerteskuddet med. Det undgår man ved et trække en stilk ad gangen.

Det er vigtigt at du kun trækker et lille antal stilke på hver plante. Eller kan planten ikke samle energi til at lave nye skud.

Oxalsyre i rabarbergrød.

Rabarber indeholder oxalsyre, der er skadeligt i større mængder. Det er oxalsyren, der føles som en tør fornemmelse på tungen efter man har spist rabarbergrød. Bladene indeholder meget oxalsyre, så dem må I aldrig spise.

Spiser I kun rabarber en gang imellem, er denne syre ikke noget problem.

Non-oxalsyre kan bruges til at neutralisere syren. Du kan også slå to fluer med et smæk, ved at udskifte kartoffelmelet i vores opskrift med Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød. Det er nemlig tilsat non-oxal.

Tidligere artikelHvad betyder de lyde min kanin siger?
Næste artikelTommelfinger, Tommelfinger, hvor er du?