Denne side kan indeholde affiliate links. Køber du noget via disse links, kan vi være heldige at tjene til en kop kaffe.(Uden ekstra udgift for dig)

Hjemmelavede skumfiduser

0
hjemmelavede skumfiduser

Søde og bløde puder af lækkerhed – hjemmelavede skumfiduser er nemme at lave og så meget bedre end dem, man køber i butikkerne.

Når det drejer sig om hjemmelavede skumfiduser, er det en smal sag at lokke børnene med i køkkenet. Her kan de være med fra start til slut, og hjælpe med til at lave en snack, de helt sikkert vil elske.

Der skal kun bruges få ingredienser, og de er perfekte til at dyppe i varm chokolade eller kakao, eller til at riste over ilden på bålstedet i haven.

De kan laves i lige præcis den størrelse I ønsker, og i slipper for alle mulige E-numre og andre tilsætningsstoffer. Og hvis I opbevarer dem i en lufttæt beholder, holder de stort set for evigt – Hvis man da kan holde fingrene fra dem.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser


  • Forfatter: Jette Nielsen – Nyborg
  • Tid totalt: 2 timer 30 minutter
  • Antal: 30 1x

Beskrivelse

Lav selv lækre skumfiduser – Den bedste opskrift på skumfiduser


Ingredienser

Portioner
  • 18 stk Husblas
  • 2 dl Hindbær eller andet saft
  • 1/2 dl Vand
  • 500 g Sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 250 g Flormelis

Vejledning

  • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Læg ét ark ned i vandet ad gangen, så de ikke klistrer sammen, og lad det stå.
  • Hæld saft, vand, sukker og vanillesukker i en gryde og lad det koge op ved svag varme. Husk at røre jævnligt. Lad sirupmassen koge i ca. 15 min, eller til det har en temperatur på 110 grader.
  • Imens siruppen koger tager du en form og sier ca et halv centimeter lag flormelis ud i bunden.
  • Når siruppen er kogt færdig, slukker du for blusset og lader massen køle af i ca. fem minutter, eller til temperaturen er omkring 80 grader.
  • Pres al vandet ud af husblassen og læg et stykke ad gangen ned i sirupmassen. Rør hvert stykke husblas ud i sukkermassen, inden du lægger et nyt i. Når al husblassen er opløst, hælder du sirupmassen op i en røremaskine eller skål og så skal der ellers piskes for fuld drøn – i ca. 10-15 minutter. Pas på ikke at piske for meget, så massen bliver for stiv. Konsistensen er rigtig, når massen ikke drypper, men kun ganske langsomt glider af piskerisene.
  • Fordel nu massen i formen. Si til sidst et godt lag flormelis ud over og lad herligheden stå i ca. to timer.
  • Løsn massen fra kanterne og tag hele den stivnede skumfidusmasse op på et skærebræt. Brug et pizzahjul eller en skarp kniv til at skære massen i firkantede eller andre former. Vend stykkerne i lidt flormelis så de ikke klistrer.
  • Forberedelse: 30
  • Tilberedning: 120
  • Kategori: Snack
  • Metode: Kogning
  • Oprindelse: Amerika

Ernæring

  • Portionsstørrelse: 1 skumfidus
  • Kalorier: 83
  • Sukker: 25g
  • Natrium: 6mg
  • Fedt: 0g
  • Mættet fedt: 0g
  • Umættet fedt: 0g
  • Transfedt: 0g
  • Kulhydrater: 21g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 0g
  • Kolesterol: 0mg

Søgeord: skumfiduser,