Slå katten af vandballonen.

Slå katten af vandballonen

Vi kender alle den klassiske tøndeslagning til fastelavn, og her får I så en helt ny og anderledes udgave af den klassiske leg. Vi kan lige så godt advare fra starten, for man bliver helt sikkert sjaskvåd, så det er en leg vi anbefaler til om sommeren, men det er heldigvis rigtig sjovt at slå katten af vandballonen.

Grundreglerne i legen er virkelig simple: Fyld en masse balloner af forskellig størrelse med vand, hæng dem op og slå dem i stykker med et bat, men lad os lige uddybe lidt mere.

Dette skal du bruge:

  • Et bat, fastelavnskølle, boldtræ eller kosteskaft.
  • Store og små balloner
  • Vand
  • Snor eller reb
  • Eventuelt glimmer og vandfarve

Først tager man en masse balloner (både almindelige balloner og vandballoner) og fylder dem med vand. Herefter tager man et langt reb eller snor, og binder dem fast.

Fastgør nu snoren/rebet med ballonerne på mellem 2 træer eller stolper i en højde så de kommer til at hænge ca 50-70 cm over hovederne på deltagerne. Herefter er I klar til at slå til ballonerne skiftevis, se om de brister og vandet falder ned over jer. Fortsæt sådan indtil alle ballonerne er sprunget.

Legen kan leges på flere måder.

I kan vælge at holde legen helt simpel med blot at smadre ballonerne, eller man kan peppe den lidt op, og gøre det mere konkurrencepræget.

Hvis det fx. er til en børnefødselsdag, så kan der bindes slik på ballonerne, og den som så smadrer ballonen får slikket. Bind små stykker slik på de små balloner, og store stykker slik på de store balloner så deltagerne bliver belønnet efter, hvor modige de er.

Man kan også fylde ting i ballonerne såsom glimmer eller vandfarve, og når ballonen så bliver slået itu, får man det ud over sig. Det kunne også være en mulighed at give præmie til den, som slår flest balloner ned. Det er faktisk kun fantasien som sætter grænser for, hvordan legen kan udføres.

Vi håber I får en sjov oplevelse med masser af grin, hvin og godt humør.

Send os billeder af legen.

Har du prøvet slå katten af vandballonen, vil vi elske at se billeder af det. Tilføj et billede via kommentarboksen længere nede på denne side eller send det på vores e-mail adresse.

Tidligere artikelByg et fuglehus
Næste artikelFind 7 fejl med dyrene